Duurzamere koffie telen in India

Duurzamere koffie telen in India

India, Karnataka – De Lavazza Foundation verbetert het concurrentievermogen van de koffieregio door directe ondersteuning van ongeveer 1000 kleinschalige koffieboeren en hun gezinnen. Lokale boerenorganisaties ontvingen de UTZ-certificering (nu onderdeel van de Rainforest Alliance) en werden ondersteund bij het verlenen van diensten aan leden en het bevorderen van de participatie van vrouwen.

 

De harmonische ontmoeting van twee geselecteerde koffies

Een unieke premium melange van verfijnde Indiase koffiesoorten, volledig geproduceerd en vervaardigd in India. De gewassen Arabica komt samen met de single-estate gewassen Robusta en de Indiase koffiespecialiteit Monsooned Malabar, bekend om zijn zachte en zachte eigenschappen. Dit creëert een weelderige romige espresso met een rijke en fluweelzachte body met tonen van cacao en kruiden, hints van zoethout en een wijnachtige afdronk. De koffie wordt langzaam, delicaat en zacht gebrand dankzij het traditionele trommelsysteem dat de aroma's behoudt en zorgt voor een langdurige smaak.