Hoogwaardige duurzame koffie

Hoogwaardige duurzame koffie

Gecreëerd door de Maestro's van Espresso

Ontdek nu
Coffee Design

Coffee Design

Koffie als culinaire kunstvorm

Contact opnemen

Het koffieritueel opnieuw uitgevonden

Lavazza en de meesters van de internationale haute cuisine werken samen aan het promoten van koffie en bedenken van nieuwe manieren om het te consumeren. Het niveau wordt naar een culinaire kunstvorm getild. In samenwerking met Ferran Adrià introduceerde Lavazza bijvoorbeeld de Coffee Design-trend in de gastronomie-wereld. Op Nederlandse bodem is topchef Jozua Jaring kokend ambassadeur van Lavazza en liefhebber van koken met koffie. En niet op de meest voor de hand liggende manier. Bekijk de video en ontdek het!

Bekijk video
img

Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

 • Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

  Preferred coffeepartner van vele topchefs

  Wereldwijd vertrouwen vele topchefs op Lavazza. Denk bijvoorbeeld aan Massimo Bottura (Osteria Francescana: MICHELIN***). Ook in Nederland onderhoudt Lavazza warme relaties met diverse topchefs, waaronder Jozua Jaring (Ratatouille Food & Wine: Gault&Millau 16/20pt - MICHELIN*) en Michiel Deenik (Visaandeschelde: Gault & Millau 15/20pt). Lavazza en de meesters van de internationale haute cuisine werken samen aan het promoten van koffie en bedenken van nieuwe manieren om het te consumeren.

 • Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

  Coffee Design

  Wanneer koffie wordt gecombineerd met gastronomie, ontstaat Coffee Design. Coffee Design is het resultaat van onderzoek, creativiteit en innovatie. Een noviteit dat, tot een aantal jaar geleden nog niet bestond, ontstaan is in het Lavazza Training Center in samenwerking met internationale chef-koks, waaronder Ferran Adrià en Jozua Jaring. Coffee Design zorgt voor geheel nieuwe manieren om van espresso te genieten. De coffeesphere, koffiekaviaar, cremespresso en de cold brew zijn grensverleggende resultaten van deze samenwerking. Verras uw gasten. Serveer koffie, maar dan totaal anders. Wij helpen u graag op weg met deze nieuwe vorm van koffie serveren.

 • Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

  Met de Gold Medal bekroonde koffie

  Diverse koffies zijn bekroond met de gouden medaille op de International Coffee Tasting 2020, georganiseerd door het International Institute of Coffee Tasters. Voor het fine dining segment biedt Lavazza een exclusieve range van koffies en premium ondersteuning. Bijvoorbeeld met Lavazza Kafa: Kafa is een van de beste koffies ter wereld, omdat deze is afgeleid van de eerste koffieplanten waar alle andere koffieplanten uit zijn ontstaan. Deze plant komt uit de Ethiopische bossen, waar de koffie spontaan groeit met minimale tussenkomst van de inwoners van de regio.

 • Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

  Gratis opleidingen in 1 van de 3 Training Centers

  Een cruciaal onderdeel van kwaliteit wordt bepaald door de bereiding. Vanuit deze gedachte en als onderdeel van de service biedt Lavazza haar partners gratis toegang tot ’s werelds grootste instituut op het gebied van koffie: het Lavazza Training Center. Via het Lavazza Training Center biedt Lavazza ondersteuning en inspiratie om de beste kwaliteit koffie te waarborgen: van de de perfecte espresso tot Coffee Design, of toepassing van koffie in de keuken.

 • Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

  Samen voor duurzame, eerlijke koffie & MVO

  Duurzame koffie geeft niet alleen de koffieboeren een goed gevoel, ook uzelf en uw gasten. Door te kiezen voor duurzame, eerlijke koffie in uw restaurant, draagt u bij aan een groenere planeet en een beter leven voor de koffieproducerende gemeenschappen. En dát drinkt een stuk lekkerder. Forbes geeft Lavazza een top 10 notering in de lijst van de meest gerenommeerde bedrijven ter wereld op het gebied van duurzaam ondernemen. Zo heeft Lavazza zich onder meer gecommitteerd aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Deze doelen zijn een cruciaal onderdeel van de bedrijfsvoering. Op deze manier wordt toegewerkt naar een CO2 neutraal productieproces in 2030.

 • Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

  Italiaanse topkwaliteit

  Kiest u voor Lavazza, dan kiest u voor de topkwaliteit blends van de Maestro's van Espresso. Bonen en capsuleconcepten van een constant hoge kwaliteit afkomstig van de beste origins, in Italië gebrand.

 • Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

  Excellente service & eigen accountmanager

  Wij geloven oprecht dat persoonlijk contact, in combinatie met een samenwerking op maat, uitstekende ingrediënten zijn voor succes. Zodra u aangeeft met Lavazza te willen werken, gaan we samen direct aan de slag om de Italiaanse koffiebeleving naar uw horecaonderneming te brengen.

 • Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

  Totaalconcept

  Volledige ontzorging op het gebied van uw koffie-invulling, zodat u meer tijd heeft voor wat écht belangrijk is in de horeca: gastvrijheid. Van koffie, servies tot koffiemachines en baristatrainingen, wij hebben voor elk type restaurant en context een ideale koffieoplossing op maat.

 • Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

  Exclusieve servieslijn in bruikleen

  Deze servieslijn heeft een luxere uitstraling dan het reguliere Lavazza servies en is weer net even wat anders dan andere restaurants.

 • Waarom gastronomie en Lavazza perfect matchen

  24/7 online bestellen

  Met het online bestelplatform plaatst u snel en soepel uw bestelling. Login op uw ‘Mijn Lavazza’ account en u heeft al uw administratie direct beschikbaar. Door de facturen, bestellijsten, bestelstatus, klant-specifieke prijzen, factuur- en bezorgadres, etc. op één online locatie aan te bieden, proberen wij u zoveel mogelijk te ontzorgen. U hoeft niet meer uw mailbox door te spitten op zoek naar dat ene mailtje met factuur of dat andere mailtje met de bestelstatus.

Ontdek de juiste koffie voor uw restaurant

Deze meesters gingen u voor

Deze klantcases zijn een greep uit het klantenbestand. Stuk voor stuk succesvolle ondernemingen die zijn verbonden met de gastronomie en zich op hoog niveau weten te onderscheiden van de rest. Ze hebben allemaal minimaal één ding gemeenschappelijk: de Italiaanse kwaliteitskoffie van Lavazza. Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Robèrt van Beckhoven, bij Robèrt

Robèrt van Beckhoven, bij Robèrt

De meesterlijke Robèrt van Beckhoven over het lekkerste vak ter wereld   Ver voordat Robèrt van Beckhoven in 2013 zijn succesvolle debuut maakte op de Nederlandse televisie, maakte hij al furore in de brood- en patisseriewereld. Je zou kunnen zeggen dat hij in de wieg is gelegd voor het bakkersvak. Robèrt leerde al vanaf jonge leeftijd het ambacht ...

Lees meer
Michiel Deenik, The Traveller

Michiel Deenik, The Traveller

Over reizen, koken en koffie Toen chef-kok en eigenaar Michiel Deenik ruim 23 jaar geleden startte met restaurant Visaandeschelde, gold dit tevens als het startschot voor een succesvolle reis naar de culinaire top. Inmiddels is Deenik, net als het restaurant, uitgegroeid tot een begrip in Amsterdam. Naast koken, is reizen een passie van de chef. ...

Lees meer

Hoe we samen een onvergetelijke koffiebeleving neerzetten

Contact opnemen
Samen voor eerlijke koffie & MVO

Samen voor eerlijke koffie & MVO

Kiest u voor Lavazza La Reserva de ¡Tierra! dan kiest u voor de beste kwaliteit duurzame blends, speciaal voor de professionele barista's. ¡Tierra! is het resultaat van de ethische toewijding van Lavazza aan duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. Het project draait sinds 2002 in samenwerking met de Rainforest Alliance, een NGO die de rechten en het welzijn van de boerengemeenschappen bevordert door boerderijen te certificeren die voldoen aan strenge sociale en milieunormen. Zo zijn in India alleen al meer dan 1.000 kleine koffieboeren opgeleid in duurzame landbouwontwikkeling en wordt de participatie van vrouwen in de koffieproductie gestimuleerd. Ontdek meer over het assortiment.

Ontdek nu
Coffee Design: 1 ingrediënt, ontelbare bereidingen

Coffee Design: 1 ingrediënt, ontelbare bereidingen

Wanneer koffie wordt gecombineerd met kunst, ontstaat Coffee Design. Coffee Design is het resultaat van onderzoek, creativiteit en innovatie. Een noviteit dat, tot een aantal jaar geleden nog niet bestond, ontstaan is in het Lavazza Training Center in samenwerking met internationale chef-koks, waaronder Ferran Adrià (bekend van El Bulli). Coffee Design is een geheel nieuwe manier om van espresso te genieten. De coffeesphere, coffeetails en koffiekaviaar zijn resultaten van deze samenwerking. Ook werken met Coffee Design? Neem dan contact op.

Contact opnemen
Toegang tot het Lavazza Training Center

Toegang tot het Lavazza Training Center

Uw personeel wordt opgeleid door SCA-gecertificeerde barista in één van de drie Lavazza Training Centers in Nederland. Als onderdeel van de service worden hier kosteloos koffietrainingen gegeven aan uw medewerkers. Met deze trainingen bent u verzekerd dat uw medewerkers echt goede koffie serveren. De ervaring leert dat dit door gasten enorm wordt gewaardeerd, niet zelden in de vorm van een tweede kop koffie.

Lees meer
Coffee pairing

Coffee pairing

Hoe combineer je koffie met eten? Wanneer talent en verbeeldingskracht samenkomen in één persoon, is het resultaat vaak iets speciaals. Lavazza erkent deze talenten door nieuwe generaties te vieren en aan te moedigen, en zo zijn de samenwerkingen met topchefs in 2001 begonnen. Lavazza en de topchefs van de internationale haute cuisine werken samen aan het promoten van koffie en bedenken nieuwe manieren om het te consumeren, waardoor het een echte culinaire kunstvorm wordt. Koffie, maar dan anders.

Mogelijkheden bespreken
Exclusief servies

Exclusief servies

Speciaal voor partners uit de haute cuisine is een premium servieslijn beschikbaar. Dit servies onderscheid zich van het reguliere Lavazza servies.

Italiaans & Authentiek

Italiaans & Authentiek

Lavazza is opgericht door Luigi Lavazza, die eind 19e eeuw als detailhandelaar begon met het blenden, branden en verkopen van koffie. Nu, 125 jaar later, wordt het familiebedrijf – inmiddels 4e generatie – wereldwijd geroemd om zijn uitmuntende koffiekwaliteit en de innovatieve brandtechnieken die hieraan voorafgaan. In Italië is Lavazza zowel de grootste koffiebrander als marktleider. Waar ook ter wereld, alle zeilen worden bijgezet om deze beroemde constante kwaliteit te waarborgen.

Ontdek meer
Inventarisatie & Tasting

Inventarisatie & Tasting

Lavazza biedt een breed scala aan koffieproducten. Natuurlijk wilt u de koffie die u zelf het lekkerste vindt aan uw gasten voorschotelen. In onze showroom kunt u alle koffies en koffiemachines ervaren om een gedegen keuze te kunnen maken.

Contact opnemen
Ontzorging van machine-onderhoud

Ontzorging van machine-onderhoud

Lavazza biedt professionele koffiemachines en een bijbehorende onderhoudsservice, die zowel preventieve als curatieve onderhoud pleegt. Zo zijn u en uw gasten te allen tijde verzekerd van goede koffie. Aanvullend hierop geloven wij oprecht dat persoonlijk contact, in combinatie met een samenwerking op maat, uitstekende ingrediënten zijn voor succes. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Contact opnemen
Exclusieve koffies

Exclusieve koffies

Lavazza biedt een aantal zeer exclusieve koffies, waaronder de Ethiopische Kafa. Kafa is uniek en zeer exclusief. De koffieplanten, die op geheel natuurlijke wijze en met minimale menselijke tussenkomst groeien, staan in dezelfde bossen als waar eeuwen geleden de eerste koffieplanten werden ontdekt door de Arabieren. Deze bossen staan in de regio Kaffa in het Zuidwesten van Ethiopië. Men vermoedt dat ook de naam ‘koffie’ hier zijn oorsprong vindt.

Ontdek meer

Benieuwd naar wat Lavazza voor uw zaak kan betekenen?

Naast het leveren van topkwaliteit koffie en premium tools, denken wij graag met u mee voor het neerzetten van een unieke koffie beleving in uw restaurant. Meer weten?